Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Mijn naam is Pascale.

mama

Vanaf mijn kinderjaren word ik enorm aangetrokken door paarden Ik hield me vooral bezig met traditioneel paardrijden en voltige. In een landelijke omgeving train ik nu mijn paarden aan huis. Het is geweldig om deze plek en de energie die deze dieren me geven met andere mensen te delen.

Vijfentwintig jaar geleden kreeg ik veel lichamelijk klachten die mijn leven echt in de weg zaten. Als ik toch had geweten wat ik nu weet….

Paarden leven in het moment en leren je lichaamsbewust te zijn. Ze hebben geen dubbele agenda. Zij schakelen hun gevoel nooit uit, want dat is hun overlevingsmechanisme.

Ik besloot een cursus te volgen en heb sinds november 2018 mijn diploma ‘Paardencoaching’ gehaald. In 2019 heb ik mijn kennis uitgebreid met het behalen van het HBO niveau diploma Psychosociale Basiskennis. Ik bemiddel en zorg als begeleider, dat de situatie veilig is en duidelijk. Elke sessie is anders en altijd weer verrijkend. Dat maakt dit werk zo mooi. Ik help anderen graag om bewuster met je gevoel te leven. Omdat ik zelf ervaar hoe veel sterker het je maakt.

Lazizlazizzz
Vanaf het moment dat ik hem zag, was er een klik. Hij was 3 jaar en ik besluit Laziz te kopen.
Tijdens de sessies is Laziz duidelijk en dankbaar voor het werk wat hij voor ons mag verrichten. Zelfs kleuters van een kinderdagverblijf komen met hem knuffelen.

Zijn stokmaat is 1.57 m, dus niet groot voor mensen die het niet gewend zijn om dichtbij paarden in de buurt te zijn. Want je hoeft geen (rij-)ervaring te hebben om hier te komen. Een ontmoeting met de paarden is persoonlijk en op jouw wens en ervaren afgestemd.

Jacky en Bobo

Ze waren nog geen jaar oud en kwamen met hun moeders bij mij in de wei staan.
Het zijn merries. Met ieder een eigen uitgesproken karakter. Ze zijn kleiner dan gewone shetlanders. Je kunt er niet op rijden, maar ermee wandelen of oefeningetjes doen in de wei vinden ze heerlijk. Ook staan ze wel eens voor een karretje.

Verbinding

Samen maken ze de kudde compleet. Beter gezegd; dit is de wijsheid van de kudde. Wij mensen zijn op zoek naar verbinding. Helaas doen we dat in de Westerse wereld vooral met ons hoofd. Paarden maken van nature altijd verbinding. Ze maken verbinding met jouw lichaam. Ben jij veilig? Hoe voel jij je? Wij westers volkje is ons dat lichaamsbewust-zijn afgeleerd. We doen ” hoe het hoort, wat beschaaft is…”

HIER kan je ervaren hoe het is om in contact te staan met je gevoel. Als je nare ervaringen hebt meegemaakt en niet verwerkt, worden die in je lichaam opgeslagen en vormen een blokkade. Dat maakt je moe, of nog erger ziek. Denk aan burn-out, depressief, onzeker, kwetsbaar. Paarden zijn altijd eerlijk en oprecht. Je krijgt direct feedback.

Naast deze drie paarden hebben we ook twee honden, geiten, schaap, ganzen en kippen rondlopen. In een heerlijk, rustige, natuurlijke omgeving is het prettig om een momentje voor jezelf te pakken.