Wie zijn wij?

Mijn naam is Pascale.

mama

Vanaf mijn kinderjaren word ik enorm aangetrokken door paarden. Ik hield me vooral bezig met traditioneel paardrijden en voltige. In een landelijke omgeving train ik nu mijn paarden aan huis. Het is geweldig om deze plek en de energie die deze dieren me geven met andere mensen te delen.

In 2018 behaalde ik mijn basisdiploma ‘paardencoaching’. In 2019 heb ik mijn kennis uitgebreid met het behalen van het hbo-diploma Psychosociale Basiskennis. Na vier jaar paardencoachen met goede resultaten wilde ik naar een diepere laag op zoek; de gevoelige snaar was nog niet geraakt.

Tijdens de sessies in die vier jaar merkte ik dat de worstelingen die mensen hadden vaak ook te maken hadden met hun achtergrond en banden met andere mensen (hun kudde). Zo kwam ik uit bij familieopstellingen en systemisch coachen, en de theorie van Bert Hellinger over het systeem. Dit was de diepere laag die ik nog miste. Ik volg het neusje van de zalm: de Wind Opleiding leidde me op tot systemisch paardencoach aan de hand van de leer van grondlegger Ruud Knaapen.

Ik pas dit nu al zo veel mogelijk toe in mijn sessies, met mijn paarden:

Lazizlazizzz
Vanaf het moment dat ik hem zag, was er een klik. Hij was 3 jaar en ik besluit Laziz te kopen. Tijdens de sessies is Laziz duidelijk en dankbaar voor het werk wat hij voor ons mag verrichten.

Zijn stokmaat is 1.57 m, dus niet groot voor mensen die het niet gewend zijn om dichtbij paarden in de buurt te zijn. Want je hoeft geen (rij-)ervaring te hebben om hier te komen. Zelfs kleuters van een kinderdagverblijf komen met hem knuffelen.

Jacky en Bobo

Ze waren nog geen jaar oud en kwamen bij mij in de wei staan en maakten ze de kudde compleet. Het zijn merries. Met ieder een eigen uitgesproken karakter. Ze zijn kleiner dan gewone shetlanders, maar dat betekent niet dat ze je niets te vertellen hebben. Je kunt er niet op rijden, maar ermee wandelen of oefeningetjes doen in de wei vinden ze heerlijk.

Verbinding

Dit is de wijsheid van de kudde. Wij mensen zijn op zoek naar verbinding, dat doen we vooral met ons hoofd. Paarden maken van nature altijd verbinding met elkaar; dat is hun verdedigingsmechanisme. Als jij de bak in stapt, word jij daar onderdeel van; ze maken verbinding met jouw innerlijke kudde. Ben jij veilig? Wie draag je met je mee? In andere woorden: waar hoor jij bij?

Als je nare ervaringen hebt meegemaakt en niet hebt verwerkt, worden die in je lichaam opgeslagen. Deze zorgen voor onbewuste patronen of gedragingen en soms zelfs voor blokkades. Dat maakt je moe, of nog erger ziek: denk aan burn-out, depressief, onzeker, kwetsbaar. Een sessie met de paarden geeft je inzicht in die onbewuste patronen of gedragingen.

Naast deze drie paarden hebben we ook twee honden, geiten, schaap, ganzen en kippen rondlopen. In een heerlijk, rustige, natuurlijke omgeving is het prettig om een momentje voor jezelf te pakken.

2 gedachten over “Wie zijn wij?”

  1. Met 5 teammanagers van een woningcorporatie wilden we een teambuildings uitje. 1 persoon was bekend met paarden en de andere 4 niet. Unanieme reactie: We vonden het goed verzorgd. Fijn dat we de tijd hadden om te landen met wat lekkers in een rustige omgeving. En het onderdeel met de paarden zelf was lekker relaxed en de borrel was heerlijk. Een geschikt teamuitje met goede begeleiding.

    Like

Plaats een reactie